Annons:

Skatter

Ämne:Skatter
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Skatter. Du kan även följa vad Publikt skriver om Skatter genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
SkatteverketNyhetSvartjobbens del av BNP har inte förändrats nämnvärt de senaste 13 åren, uppger Skatteverket i en ny undersökning. Däremot förekommer svarta pengar i nya branscher jämfört med tidigare.
PostnordNyhetPostnord måste skicka tillbaka 400 000 postförsändelser till Kina och andra länder utanför EU. Det handlar om varor som inte hämtats ut av mottagarna, sedan bolaget införde en ny avgift från första mars.
SkatteverketNyhetFörtroendet för Skatteverket är högt bland företagen, enligt en undersökning myndigheten själv genomfört. Mer än tre av fyra företag säger sig ha förtroende för Skatteverket, medan sju procent saknar förtroende.
SkatteverketNyhetSkatteverket avvisar regeringens förslag till en ny bankskatt. Skatteförslaget är enligt myndighetens remissvar så komplicerat, tidsödande och betungande att det inte bör införas, skriver Dagens Industri.
TCONyhetSverige behöver ett nytt skattesystem, skriver TCOs ordförande Eva Nordmark i en debattartikel i Dagens Nyheter. Hon anser att förändringarna i omvärlden är så stora att det behövs en genomgripande reform.
SkatterNyhetSkatteverket vill att fler ska skaffa en digital brevlåda för säker kommunikation med myndigheter och företag. Myndigheten erbjuder skatteåterbäring redan till påsk till den som skaffar en sådan brevlåda.
Vinster i välfärdenNyhetVälfärdsutredningen föreslår att det ska krävas ett särskilt tillstånd för att driva offentlig verksamhet i privat regi. Förutsättningen för tillstånd är att det mesta av skattepengarna går till välfärden.
BudgetNyhetArbetsgivarverket är positivt till regeringens förslag i budgeten att höja anslagen till forskning och innovation, men varnar för att höjda skatter kan minska intresset för högre utbildning.
SkatteverketNyhetSkatteverkets högsta chefer får hård kritik för sitt agerande i samband med ett inslag i Uppdrag granskning. Enligt en revisionsrapport har de skadat många medarbetares förtroende för myndigheten och det finns risk för att det också har påverkat förtroendet hos allmänheten.
EkobrottslighetNyhetEn ny lag ska underlätta för statliga myndigheter att utbyta uppgifter i arbetet mot den organiserade brottsligheten. Förslaget berör bland annat Skatteverket, Försäkringskassan, Polisen och Ekobrottsmyndigheten.
IntegrationNyhetFlera av de statliga myndigheter som yttrat sig över regeringens förslag att utvidga rutavdraget är starkt kritiska. Det framgår av en genomgång av remissvaren som Sydsvenskan gjort.
SkatteverketNyhetRiksrevisionen ska granska Skatteverkets arbete med att upprätthålla tydligheten i skattesystemet samtidigt som skattelagstiftningen blivit mer komplicerad och svåröverskådlig.
SkatterNyhetDen danska skattemyndigheten tror sig ha blivit lurad på sammanlagt 6,2 miljarder kronor av utländska investerare. Investerarna ska felaktigt ha begärt återbetalning av skatt på utdelningar.
StatsförvaltningNyhetEkonomistyrningsverket, ESV, går emot regeringen och avråder från förändringar av ROT- och RUT-tjänster. En sänkt reduktion leder sannolikt till svartjobb, tror ESV.
SkatteverketNyhetNär Skatteverket lägger ned lokalkontoret i Hudiksvall överger man nyrustade lokaler och ett hyreskontrakt som sträcker sig till 2020. Notan för de tomma lokalerna blir över tolv miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg.
Prenumerera på