Skaffa inblick i polisens verksamhet

DEBATT2005-05-31

Rolf Nielsén föreslog i nr 7 att polisen ska fråntas passhanteringen (för att i stället ägna sig åt brottsbekämpning) och att länsstyrelserna får ta över arbetet.

Vad jag kan förstå av din artikel har du ingen vetskap om hur det fungerar inom polismyndigheten.

För det första finns det civilanställd personal i myndigheten. Så ditt påstående att det är poliser som sköter passhanteringen är helt fel. Du ska kanske be att få en redogörelse från det lokala poliskontoret där du bor om hur det fungerar. Eller så kan du komma till oss i Göteborg och se hur verksamheten sköts. Nyttigt, kanske, med tanke på din ställning.

Sedan, hur många länsstyrelser finns det i Sverige? Om du påstår att människor tvingas åka X antal mil för att söka pass med det nya som komma ska, hur tror du att det kommer att fungera med länsstyrelserna? Det finns vissa register som inte länsstyrelsen har tillgång till. Då får man skicka iväg ansökan till Polismyndigheten för dessa slagningar.

Men som sagt, det vore nog nyttigt för dig att få lite inblick i polisens verksamhet.

Ywonne Bohström

Föreståndare

Passenheten

Polismyndigheten
i Västra Götaland, Göteborg

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA