Slå inte in kilar i vår organisation

DEBATT: JÄMSTÄLLDHET2012-03-06

Att i efterhand ”gråta över spilld mjölk” och ifrågasätta beslutande organs suveränitet, fungerar inte, skriver Margareta Carlström i sin slutreplik i debatten om jämställdhet i ST inom Arbetsförmedlingen.

Jag vill avsluta replikväxlingen med Monica Arnoldsson, Ingvor Bergman och Annie Hjalmarsson om fackligt jämställdhetsarbete med att berätta att valberedningen för ST inom Arbetsförmedlingen påbörjat sitt arbete inför ombuds­mötet 2013.

Första steget är att få sektionernas valberedningar att tänka på jämställdhet, mångfald, etnisk bakgrund och åldersfördelning inför kommande sektionsstyrelseval, eftersom personerna i sektionsstyrelser är presumtiva avdelningssstyrelsemedlemmar. Därefter är det dags att formulera den kravprofil som valberedningen har för styrelsen.

Min uppfattning är att en viktig förutsättning är att föra en nära och konstruktiv dialog med sektionerna, för att få en så heltäckande och fackligt kompetent styrelse som möjligt. Jag bedömer, utifrån tidigare erfarenheter av valberedningsarbete, att en öppen och rak kommunikation är en framgångsfaktor. Det fungerar inte att »gråta över spilld mjölk« i efterhand och ifrågasätta beslutande organs suveränitet eller misstänklig­göra andra fackliga företrädares kommande uppdrag. En sådan debatt gagnar andra krafter genom att slå in kilar i vår fackliga organsiation – till vilken nytta?

Margareta Carlström Nilsson,

sammankallande för valberedeningen för ST inom arbetsförmedlingen.

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA