1 000 praktikanter årligen i staten

STATSFÖRVALTNING2016-02-08

Regeringen har beslutat att statliga myndigheter ska ta emot minst 1 000 nyanlända som praktikanter varje år. Uppdraget är tvingande för myndigheterna och ska redovisas till Statskontoret, skriver Dagens Nyheter.

I stort sett alla myndigheter omfattas av regeringsbeslutet om praktik för nyanlända. Undantagna är några myndigheter som arbetar med rikets säkerhet samt AP-fonderna.

”Vi behöver göra allt vi kan för att bidra till att människor kommer i arbete. Vi ser att många aktörer tar sitt ansvar nu och det är självklart att den statliga sektorn också måste ta sitt ansvar”, säger civilminister Ardalan Shekarabi, S, till Dagens Nyheter.

Det blir Arbetsförmedlingen som får uppdraget att förmedla praktikplatserna. Beslutet gäller fram till 31 december 2018. Praktikanternas ersättning ska betalas ut av Arbetsförmedlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA