Trafikverket ska erbjuda 600 praktik

ARBETSMARKNAD2016-08-31

Trafikverket har beslutat att ta emot 600 praktikanter under de närmaste två åren. Praktikplatserna ska erbjudas nyanlända och personer med funktionsnedsättning. 120 tas emot under 2016.

Trafikverket ska med hjälp av speeddating på arbetsförmedlingar runtom i Sverige hitta lämpliga praktikplatser till nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning. Praktikperioden kommer att bli 3-6 månader.

”Även om det kan vara en utmaning att hitta personer med rätt kompetens för de platser som vi kan erbjuda, är detta ett bra sätt för oss att få in nya perspektiv i organisationen och inventera framtida medarbetare”, skriver Souzan Al Khouri vid Trafikverket i ett pressmeddelande.

Urvalet börjar redan den här veckan genom att praktikanter bjuds in till informationsträffar med speeddating på åtta arbetsförmedlingar runtom i landet. Det första tillfället blir i Göteborg nu på torsdag. De som bjuds in har valts ut av Arbetsförmedlingen utifrån Trafikverkets önskemål. I första hand söker myndigheten personer med teknisk högskoleutbildning, men även personer med lägre utbildning kommer att erbjudas praktik.

Trafikverkets satsning är ett svar på regeringens uppdrag till de statliga myndigheterna att under perioden 1 april 2016 till 31 december 2018 ta emot nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning för praktik.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA