Kriminalvården tar emot 450 praktikanter

KRIMINALVÅRDEN2016-11-29

Kriminalvården ska ta emot 450 praktikanter fram till 2018. Praktikplatserna ska främst gå till nyanlända men även till personer med funktionsnedsättningar.

Regeringen har gett de statliga myndigheterna i uppdrag att ta emot 1 000 nyanlända som praktikanter varje år. Nu levererar Kriminalvården 450 praktikplatser fram till 2018, med start redan i höst. Praktikplatserna ska fördelas på arbetsplatser över hela landet och i olika yrkesområden.

Syftet är att erbjuda nyanlända en möjlighet att lära sig svenska, bygga sociala nätverk och få en inblick i arbetslivet i statens tjänst.

”Genom de här satsningarna bidrar vi till att underlätta vägen in på arbetsmarknaden. Kriminalvården har nu ett relativt stort rekryteringsbehov och vi hoppas såklart att några som gör praktik hos oss också ska bli så intresserade att de senare söker jobb här”, säger Johan Modin, HR-direktör på Kriminalvården.

Praktikplatserna förmedlas av Arbetsförmedlingen som har statens uppdrag att organisera praktikplatssatsningen.

”Vi ser mycket positivt på att vi nu har den här överenskommelsen med Kriminalvården. Det är viktigt att ta tillvara nyanländas kompetens, och också snabba på processen för dem att komma ut i jobb och här är praktik en bra metod att använda”, säger Monica Ståhl, verksamhetschef för Arbetsförmedlingen Södermanland Östergötland

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA