Tullverket föreslås få 100 miljoner kronor i höjt budgetanslag från och med 2020, uppger SVT.
Bild: Mostphotos
Tullverket föreslås få 100 miljoner kronor i höjt budgetanslag från och med 2020, uppger SVT.

110 miljoner till Tullverket

TULLVERKET2019-09-09
Det kommande budgetförslaget innehåller en permanent ökning av Tullverkets anslag med 110 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att förhindra att vapen kommer in i landet, uppger SVT.

Förhandlingen mellan regeringen och samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet i den politiska så kallade januariöverenskommelsen har landat i att Tullverket får höjt budgetanslag. Det med 110 miljoner kronor, enligt Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

”Tullen behöver mer resurser för att kunna förhindra att vapnen kommer in i landet, och därmed också förhindra att människor mördas”, säger hon till SVT.

Sedan tidigare har det aviserats att Tullverket skulle få 70 miljoner kronor extra inför nästa år, men den summan har nu höjts med 40 miljoner kronor, enligt SVT.

Med förbehållet att det röstas igenom kommer det höjda anslaget att införas permanent från och med budgetåret 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.