18 vill basa för Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2008-05-07

Regeringen har bara fått 18 sökande till det utannonserade uppdraget som generaldirektör och chef för Arbetsförmedlingen.

Det var i april förre chefen för Arbetsförmedlingen Bo Bylund blev uppkallad till arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, m, och fick veta att han inte skulle få sitta kvar som generaldirektör. För Bo Bylund kom beskedet som en blixt från klar himmel och Sven Otto Littorin har blivit anmäld till konstitutionsutskottet för sitt sätt att sköta arbetsgivaransvaret.

Sedan dess har jobbet varit utannonserat. I annonsen angavs att den regeringen sökte var en person med ”gedigen erfarenhet av arbete i ledande befattning, gärna från näringslivet”. När Dagens Industri granskade de första 15 inkomna ansökningarna hittade tidningen ingen som uppfyllde dessa kriterier. Bland dem som har nappat på annonsen finns enligt DI en enhetschef på Ericsson, en doktor i nationalekonomi, en managementkonsult och en handläggare vid ett lokalt Arbetsförmedlingskontor, en tidigare personalchef i ett verkstadsföretag och en produktchef på Volvo.

Sedan dess har ytterligare tre personer lämnat in sina ansökningar per e-post. En av dessa är nuvarande kanslichefen på Polisförbundet, Sophie L-Jansson.

Parallellt med det traditionella ansökningsförfarandet arbetar rekryteringsföretaget Horton International med att ta fram ytterligare kandidater. Namnen på de kandidater som Horton vaskar fram kommer inte att offentliggöras.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA