450 förlorar jobbet när brevterminaler läggs ner

POSTEN2003-08-05
Av:  Christian Örjestål

450 anställda kan förlora sina jobb när Posten lägger ned brev- och paketterminalerna i Växjö och Norrköping.

Norrköping är den stora förloraren i Postens spariver. Endast 100 arbetstillfällen blir kvar vid brevterminalen, närmare 350 personer måste sluta. Vissa ersättningsjobb kommer att tillföras.

I Växjö blir 100 personer övertaliga.

Huvudsakligen berörs Sekos medlemmar men även en del ST-medlemmar kommer att drabbas.

– Jag är osäker på siffran men som mest kanske det rör sig om ungefär 40 av våra medlemmar, säger Kjell Strömbäck, ordförande för ST-Post.

Rationaliseringen ska minska de årliga kostnaderna med 225 miljoner kronor. Brevverksamheten kommer i fortsättningen att skötas vid postterminalerna i Tomteboda och Årsta i Stockholm.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.