800 jobbcoacher försvinner

ARBETSFÖRMEDLINGEN2010-10-29

Arbetsförmedlingen drar in mer än 800 av sina egna visstidsanställda jobbcoacher. Pengarna räcker inte längre. De privata jobbcoacherna blir kvar, skriver Bohusläningen.

Konjunkturen har vänt och Arbetsförmedlingen gör sig av med drygt 800 av de jobbcoacher som varit visstidsanställda:

”Vi har helt enkelt inte pengar till att behålla dem”, säger personalchef Anette Ekström till Bohusläningen.

Kostnaden för de jobbcoacher som nu försvinner har varit omkring 320 miljoner kronor om året. De har varit visstidsanställda i nästan två år, för att med personlig handledning hjälpa arbetslösa att söka jobb.

”De coacher som nu inte får fortsatt jobb har haft tidsbegränsad anställning. Även om de har gjort ett bra jobb, så har AF en för stor kostym”, säger Anette Ekström.

Kostnaden för de privata jobbcoacherna ligger utanför Arbetsförmedlingens egen budget. Enligt tidningen ligger kostnaden för de privata aktörerna på tre miljarder kronor per år.

”De blir kvar, men finansieras av särskilda pengar som inte påverkar vår budget. Vi har fått lite mindre pengar till dem också av regeringen, som en följd av att arbetslösheten sjunkit något. De pengar vi får till dem får vi inte heller använda till egna coacher. Det är väldigt tydligt styrt i vår proposition”, säger Anette Ekström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Inlagt av Erik (ej verifierad) fre, 10/29/2010 - 16:14
Så de interna coacherna kostar ungefär en tiondel av vad de externa kostar. De externa är ju i antalet inte tio gånger fler så man kan ju undra hur genierna inom politiken tänkte?

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA