Neddragningar på Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2010-12-21

Pengarna i Arbetsförmedlingens budget för nästa år räcker inte till dagens personalstyrka. Myndigheten har bildat en omställningsgrupp som bland annat ska se över risken för övertalighet.

Av:  Therese Säfström

Helena Perlerot, ST-ordförande på Arbetsförmedlingen, sitter med i omställningsgruppen. Hon tycker att det är svårt att säga någonting innan alla papper finns på bordet, men konstaterar att det inte finns tillräckligt med resurser i budgeten för dagens personalstyrka.

– Jag ser inte hur ekvationen ska gå ihop. Arbetsbelastningen är redan hög för de anställda, säger Helena Perlerot.

Inte heller personalchefen Annette Ekström vill säga någonting innan det står klart hur situationen ser ut. Hon poängterar att budgeten inte är klar ännu. Det blir den i januari och till dess ska omställningsgruppen ha en kartläggning klar.

– Vi kommer att titta på frivilliga lösningar, stimulera rörlighet och pensionslösningar, säger Annette Ekström.

Sedan tidigare finns beslut om att 800 av myndighetens egna jobbcoacher försvinner sedan pengarna tagit slut.

I budgeten för 2011 är extraanslaget till Arbetsförmedlingen 400 miljoner kronor lägre jämfört med 2010. Dessutom minskas anslaget för coacher 2011 med 110 miljoner kronor jämfört med år 2010.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Inlagt av Linda (ej verifierad) tis, 12/28/2010 - 10:58
Vill påpeka att samtliga interna coacher inom arbetsförmedlingen sägs upp utan pardon. väldigt kul för oss och stå i kö hos arbetsförmedlingen den 3 januari för att få påanmälan till A-kassan samtidigt som vi vet att våra arbetsuppgifter kommer att finnas kvar. Extra kul att veta att det finns flera arbetsförmedlare i Värmland/Dalsland som har mindre anställningstid än mina 15 månader får stanna och jag gå.
Staten kringgå LASEN genom att vi coachar fick visstidsanställningar och förmedlarna tillsvidareanställningar, ojdå förresten några av oss har också vikarierat som förmedlare under tiden. Jag har tyvärr inte förmågan att önska ett gott nytt år till ledningen.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA