Administration tynger arbetsförmedlare

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-03-26

Anställda på Arbetsförmedlingen har länge larmat om att de är för få för att klara av det nya systemet med aktivitets­rapporter. Nu lättar nytillträdde generaldirektören Mikael Sjö­berg på kraven. Bra, men inte tillräckligt, tycker STs avdelnings­ordförande Helena Perlerot.

I höstas införde regeringen ett nytt system som innebär att arbetssökande ska redovisa sitt jobbsökande i en så kallad aktivitetsrapport. Annars riskerar de att bli av med sin arbetslöshetsersättning.

I mars ska närmare en halv miljon arbetssökande rapportera samtidigt för första gången. Hittills har det ställts krav på att arbetsförmedlarna ska granska varje rapport och följa upp med personliga möten.

Men ST inom Arbetsförmedlingen har larmat om att resurserna inte räcker till – det är för många arbetssökande per arbetsförmedlare.

Inte heller har det nya IT-stödet fungerat som det ska, varken för förmedlarna eller för de arbetssökande.

– Många är uppgivna och sjuktalen ökar. Det finns kontor där en fjärdedel av personalen är borta. Jag hoppas att vi har nått botten, men befarar att det inte är så eftersom vi ska bli ännu färre anställda, säger Helena Perlerot.

Åsa Jacobs är arbetsförmedlare och arbetsplatsombud för ST vid Arbetsförmedlingen i Sandviken. Hon säger att de anställda inte är emot själva systemet. Det är kraven på personliga möten som stressar.

Själv ansvarar hon för 191 arbets­sökande som ska lämna in rapporter. Ett personligt möte med en arbetssökande tar i snitt 46 minuter, enligt Arbetsförmedlingens årsredovisning.

– Det hinner jag inte. Räknar man på tiden är det omöjligt, säger Åsa Jacobs.

En fjärdedel av hennes arbetssökande har inte lämnat in någon rapport i mars och dem måste hon följa upp särskilt.

– Det tar också tid. Vi har hamnat mer vid datorerna och med administra­tion än att hinna träffa sökande och före­tag. Man sitter och klickar för att tillfredsställa ett system, säger hon.

Det hon är mest kritisk mot är dock detaljstyrningen från ledning och rege­ring.

– Jag har sökande som sköter sig som jag ändå måste träffa. Medan det finns andra som behöver mer tid.

Men nu har Mikael Sjöberg, generaldirektör sedan 17 mars, beslutat att ta bort kraven på obligatoriska uppföljningsmöten och modi­fiera en del andra krav.

– Många medarbetare är väldigt arbets­belastade. Jag vet inte hur mycket tid som frigörs, men vi ska gå från kvantitet till kvalitet, säger han.

Efter bara några dagar på jobbet kan han inte ge besked om när problemen med IT-stödet kan vara åtgärdade, förklarar han.

– Det är en komplex fråga, men självklart ska våra medarbetare ha bra verktyg.

Helena Perlerot tycker att åtgärderna är små steg i rätt riktning, men inte tillräckliga. Hon välkomnar att arbetsförmedlarna får använda sin profession och bedöma vilka som är i mest behov av hjälp.

– På något kontor har de jublat, medan andra är så pressade att de inte tycker att det är någon skillnad. Mer administration måste bort för att vi ska klara av vårt uppdrag.

»Vi har hamnat mer vid datorerna och med administration än att hinna träffa sökande och före­tag«, säger Åsa Jacobs, arbetsförmedlare i Sandviken.
Bild: Britt Mattsson
»Vi har hamnat mer vid datorerna och med administration än att hinna träffa sökande och före­tag«, säger Åsa Jacobs, arbetsförmedlare i Sandviken.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA