Ams saknar strategi inför generationsväxling

AMS2006-08-23

På Ams är nästan var femte anställd över 60 år. Men ledningen har ingen plan för hur de omfattande pensionsavgångarna ska hanteras.

Bland Sveriges tio största stagliga myndigheter har Ams den äldsta personalen. Nästan 19 procent av de anställda är över 60 år. Men myndighetens centrala ledning i Stockholm hänvisar till länsarbetsnämnderna när det gäller planeringen inför den stora omställning som väntar inom kort.

- Vi på centrala Ams har ett övergripande strategiskt ansvar att tänka på det, medger förhandlingschefen Britt-Marie Samuelsson. Och jag hörde nyligen att detta är ett område som vi behöver fundera över, och se en övergripande bild av hela verket. Men jag kan inte säga att det finns någon verksstrategi.

Ams har nyss anställt en person som ska arbeta med bland annat kompetensförsörjning.

Britt-Marie Samuelsson tror inte heller att någon på Ams har en bild av vad länsarbetsnämnderna gör för att lösa frågan.

- Det är väl där vi har en brist, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA