Anställda dödshotade och förtalade på nätet

MIGRATIONSVERKET2018-02-14

18 anställda på Migrationsverkets förvar i Gävle har blivit uthängda och mordhotade i sociala medier. Migrationsverket har anmält det inträffade till Arbetsmiljöverket, uppger Gefle Dagblad.

Det var i januari som personal på Migrationsverkets förvar i Gävle upptäckte att en oidentifierad person lagt ut foton på 18 av de anställda på Twitter. Bilderna publicerades tillsammans med kränkningar, hot och förtal. Även dödshot riktades mot vissa av de anställda.

Händelserna har anmälts till Arbetsmiljöverket som tillbud i form av hot.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA