Antisemitiskt prat kan ge varning

POLISEN2009-08-25

Nedsättande kommentarer om en judisk kollega kan leda till varning för
en passkontrollant på en av landets flygplatser. Fallet ska nu prövas i
personalansvarsnämnden.

Passkontrollanten anklagas för att ha uttryckt sig nedsättande om en frånvarande kollega i samband med en diskussion på arbetsplatsen i våras. Samtalet handlade om konflikten mellan Israel och Palestina, som passkontrollanten ska ha ansett vara judarnas fel. I samband med detta ska kontrollanten även ha fällt antisemitiska kommentarer om en kollega med judisk bakgrund.

Polismyndigheten i länet anser att passkontrollanten har betett sig mycket klandervärt, och vill nu att Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd prövar fallet. Passkontrollanten, som riskerar en varning, nekar till anklagelserna och menar att det rör sig om ett missförstånd. Fallet har också lett till en förundersökning om förtal, men den har lagts ned av åklagare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA