Arbetet mot bidragsbrott ska bli effektivare

BIDRAGSFUSK2018-06-12
Polisen och Åklagarmyndigheten får regeringens uppdrag att gemensamt hitta metoder att förbättra och effektivisera arbetet mot bidragsfusk. Uppdraget ska genomföras i samråd med andra myndigheter.

Regeringen uppdrar åt Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten att kartlägga hur utredningar av bidragsbrott bedrivs i dag. De två myndigheterna ska analysera hur handläggningen kan förbättras och effektiviseras, och vidta lämpliga åtgärder för att öka uppklaringen av bidragsfusk. Brottslighet som bedrivs systematiskt och/eller organiserat ska uppmärksammas särskilt.

I sitt uppdrag ska Polisen och Åklagarmyndigheten samråda med relevanta aktörer, framför allt med Ekobrottsmyndigheten, Försäkringskassan och andra utbetalande myndigheter.

Uppdraget ska samordnas av Polismyndigheten. En första redovisning ska lämnas till regeringen senast 21 oktober 2019 och slutredovisning av uppdraget ska ske senast 19 oktober 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.