Arbetsförmedlare dödshotad i hemmet

ARBETSFÖRMEDLINGEN2018-04-20
Fyra tungt kriminellt belastade personer dödshotade en arbetsförmedlare i hans hem tidigare i april. De hade anlitats av en arbetssökande som nekats ersättning av Arbetsförmedlingen.

En arbetssökande i Malmö hade fått avslag på sin begäran om ersättning från Arbetsförmedlingen. Samma kväll söktes arbetsförmedlaren upp i sitt hem i en annan Skånekommun av fyra personer som senare skulle visa sig vara tung kriminellt belastade, skriver Sydsvenskan. Männen hotade tjänstemannen till livet om den arbetssökande inte fick de pengar han begärt, och sprutade pepparspray i arbetsförmedlarens ansikte. Inkräktarna krävde att arbetsförmedlaren personligen skulle betala ut pengar till den arbetslöse, skriver tidningen.

Arbetsförmedlarens sambo lyckades fotografera inkräktarna. Därför kunde polisen senare identifiera dem.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.