Arbetsförmedlare upplever hög arbetsbelastning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2023-10-05

Drygt hälften av de arbetsförmedlare som svarat på en enkät från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, upplever att de har en alltför hög arbetsbelastning. 

IAF har i en rapport granskat hur arbetsförmedlarnas kontrollerande roll fungerar efter reformer i organisation och arbetssätt. Enligt rapporten uppger ungefär 10 procent av arbetsförmedlarna att de någon gång under de tre senaste månaderna har låtit bli att skicka en signal trots att de borde ha gjort det. Granskningen bygger bland annat på en enkät till drygt 1 100 arbetsförmedlare.

I fritextsvar skriver flera arbetsförmedlare att de kan ha missat att skicka en signal på grund av tidsbrist. På en fråga om arbetsbelastningen svarar 53 procent att den varit för hög. De flesta av de övriga svarande anser att den är lagom – endast en procent svarar att den varit för låg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA