Arbetsförmedlingen dementerar medieuppgifter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-19
Flera medier rapporterar att Arbetsförmedlingen kommer att lägga ned betydligt fler än de 130 kontor som tidigare aviserats. Men myndigheten dementerar uppgifterna.

I januari varslades 4 500 anställda på Arbetsförmedlingen. Beskedet då var att ungefär hälften av myndighetens kontor ska stängas, vilket betyder omkring 130 stycken.

Men enligt Dagens Industri är det sannolikt att det snarare blir uppemot 180 kontor som läggs ned. SVT uppger sig ha tagit del av interna dokument som stödjer det påståendet.

Arbetsförmedlingen har i ett pressmeddelande hävdat att medieuppgifterna inte stämmer. Det är fortsatt omkring 130 kontor som kommer att avvecklas, skriver myndigheten i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.