Arbetsförmedlingen dementerar medieuppgifter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-19

Flera medier rapporterar att Arbetsförmedlingen kommer att lägga ned betydligt fler än de 130 kontor som tidigare aviserats. Men myndigheten dementerar uppgifterna.

I januari varslades 4 500 anställda på Arbetsförmedlingen. Beskedet då var att ungefär hälften av myndighetens kontor ska stängas, vilket betyder omkring 130 stycken.

Men enligt Dagens Industri är det sannolikt att det snarare blir uppemot 180 kontor som läggs ned. SVT uppger sig ha tagit del av interna dokument som stödjer det påståendet.

Arbetsförmedlingen har i ett pressmeddelande hävdat att medieuppgifterna inte stämmer. Det är fortsatt omkring 130 kontor som kommer att avvecklas, skriver myndigheten i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA