Arbetsförmedlingen etablerar ny kundtjänst

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-09-21
Skara blir först ut när Arbetsförmedlingen bygger ut sin distansservice med nya kundtjänstkontor. Ambitionen är att det nya kundtjänstkontoret i Skara ska vara i drift om ett år och ha 100 anställda.

Enligt ett pressmeddelande vill Arbetsförmedlingen öka och förbättra sin service på distans, både för arbetsgivare och arbetssökande. Arbetssökande ska till exempel kunna få stöd via telefon eller webb  med coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete och tips och feedback på cv och personligt brev.

” Under våren kommer arbetssökande i hela Skaraborg ha möjlighet att få service på distans. Samtidigt kan vi jobba mer med fördjupat stöd för de som behöver detta, vilket är en stor del av de arbetssökande. Genom att etablera en ny verksamhet med många statliga akademikerjobb i Skara vill vi bidra till den regionala och lokal utvecklingen i Skaraborg”, kommenterar Arbetsförmedlingens Regiondirektör Syd Mattias Buvari.

Arbetsförmedlingen har, förutom i Skara, redan beslutat att etablera två nya kundtjänstkontor i Lycksele och Malmö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.