Arbetsförmedlingen öppnar två nya kontor som ska ta över kontrolluppdraget, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Bild: Peter Kroon
Arbetsförmedlingen öppnar två nya kontor som ska ta över kontrolluppdraget, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen öppnar nya kontor

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-09-23

Samtidigt som processen med att lägga ned många lokalkontor fortgår startar Arbetsförmedlingen tre nya kontor i Köping, Falun och Norrköping. De nya kontoren är del av en ny enhet som ska sköta kontroll av hur arbetssökande följer reglerna.

De lokala kontoren sköter i dag kontrollen av hur arbetssökande följer reglerna kring bland annat arbetslöshetsförsäkringen. Den kontrollverksamheten ska successivt flyttas över till en ny enhet.

Ett första kontor för den nya kontrollenheten öppnar i Köping i oktober i år, och under första kvartalet nästa år ska ytterligare två kontor öppnas i Falun och Norrköping, uppger Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

”Det här är arbetsuppgifter som kräver specialisering och att man arbetar med frågorna på heltid för att därigenom garantera rättssäkerheten i besluten. Den nya organisationen strävar mot att separera myndighetens kontrollerande uppdrag från det stödjande uppdraget”, kommenterar Stefan Popovic, chef för avdelningen kundsupport och ersättning i pressmeddelandet.

Under hösten ska en process för att rekrytera personal till de båda nya kontoren inledas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA