Arbetsförmedlingen öppnar två nya kontor som ska ta över kontrolluppdraget, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Bild: Peter Kroon
Arbetsförmedlingen öppnar två nya kontor som ska ta över kontrolluppdraget, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen öppnar nya kontor

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-09-23
Samtidigt som processen med att lägga ned många lokalkontor fortgår startar Arbetsförmedlingen tre nya kontor i Köping, Falun och Norrköping. De nya kontoren är del av en ny enhet som ska sköta kontroll av hur arbetssökande följer reglerna.

De lokala kontoren sköter i dag kontrollen av hur arbetssökande följer reglerna kring bland annat arbetslöshetsförsäkringen. Den kontrollverksamheten ska successivt flyttas över till en ny enhet.

Ett första kontor för den nya kontrollenheten öppnar i Köping i oktober i år, och under första kvartalet nästa år ska ytterligare två kontor öppnas i Falun och Norrköping, uppger Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

”Det här är arbetsuppgifter som kräver specialisering och att man arbetar med frågorna på heltid för att därigenom garantera rättssäkerheten i besluten. Den nya organisationen strävar mot att separera myndighetens kontrollerande uppdrag från det stödjande uppdraget”, kommenterar Stefan Popovic, chef för avdelningen kundsupport och ersättning i pressmeddelandet.

Under hösten ska en process för att rekrytera personal till de båda nya kontoren inledas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.