Arbetsförmedlingen ska skynda på matchningstjänster

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-07-02
Ett ökat antal nyinskrivna på grund av coronapandemin gör att Arbetsförmedlingen behöver större frihet att använda sina resurser. Myndigheten bör också skynda på med matchningstjänster, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Nu ändras regleringsbrevet för i år.

Arbetsförmedlingen behöver kunna ”använda de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna friare” eftersom man måste hantera betydligt fler arbetssökande i spåren av coronapandemin, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, aviserar därför förändringar i årets regleringsbrev, i syfte att nå fler arbetssökande.

”Situationen på den svenska arbetsmarknaden har ändrats dramatiskt till följd av coronaviruset”, konstaterar hon enligt pressmeddelandet.

Publikt har tidigare skrivit om hur Arbetsförmedlingen tvingats flytta om personalen inom organisationen för att försöka hantera det ökade inflödet av arbetssökande.

Förändringarna i regleringsbrevet berör bland annat matchning mellan sökande och arbetsmarknaden samt utbildning för att möta arbetsmarknadens behov, enligt regeringens pressmeddelande.

Regeringen kräver bland annat att Arbetsförmedlingen skyndar på och effektiviserar processerna för att fler arbetssökande kan ta del av matchningstjänster. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.