Mannen ska enligt åtalet ha hotat en grupp ungdomar iförd en ansiktsmask föreställande den fiktive seriemördaren Mike Myers. Bilden är från ett Halloweenfirande i USA 2014.
Bild: Getty Images
Mannen ska enligt åtalet ha hotat en grupp ungdomar iförd en ansiktsmask föreställande den fiktive seriemördaren Mike Myers. Bilden är från ett Halloweenfirande i USA 2014.

Åtalas för hot med ansiktsmask och baseballträ

POLISEN2020-10-13

En civilanställd inom Polisen åtalas för att ha hotat ungdomar med basebollträ iklädd en mask föreställande den fiktive seriemördaren Mike Myers. Mannen åtalas också för grovt rattfylleri.

När en grupp ungdomar i övre tonåren uppehöll sig på en lekplats en kväll i maj dök en man upp med ett spikförsett basebollträ. Mannen, som var iklädd en ansiktsmask föreställande seriemördaren Mike Myers från Halloween-filmerna, började jaga ungdomarna.

En i gruppen ringde då polisen samtidigt som en annan ringde en vuxen bekant som bor i närheten. Den sistnämnda kom till plasten, brottade ned samt avväpnade mannen och sade till honom att gå hem och lägga sig.

Men mannen gick i stället hem, satte sig i sin bil och körde iväg. Kort därpå blev han dock stannad av en anländande polispatrull och misstänkt för rattfylleri.

I bilen hittade poliserna också en annan ansiktsmask, liknande den som förekommer i skräckfilmen Scream, samt en batong märkt med Polisens emblem. Det spikförsedda basebollträet lämnade vittnet som brottat ned mannen över till polispatrullen i samband med gripandet, enligt förundersökningsprotokollet.

Enligt protokollet hade mannen 1,78 promille alkohol i blodet vid tillfället. Han åtalas därför för olaga hot och grovt rattfylleri, eftersom gränsen går vid 1,0 promille. Han åtalas också för brott mot knivlagen, då den batong som hittades i bilen faller under beskrivningen farligt föremål, enligt åklagaren.

I förhör uppger mannen att ungdomar ibland brukar uppehålla sig i lekparken som ligger nära där han bor och att de ibland knackar på hans dörr. Mannen säger att han därför ville skrämma dem men att det i stället ”blev tokigt”, enligt förundersökningsprotokollet.

Händelsen inträffade på en mindre ort i Mellansverige.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA