Attentat mot Skatteverket i Malmö

SKATTEVERKET2013-04-24
Under natten till onsdagen sprängdes entrédörren till Skatteverkets lokaler i Malmö. Ingen människa har kommit till skada. Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsman.

Strax före två på onsdagsmorgonen fick polisen flera telefonsamtal om en kraftig explosion i centrala Malmö. Polisen kunde konstatera att en explosion sprängt bort Skatteverkets entrédörr vid Kungsgatan. Explosionen hade också löst ut flera billarm i omgivningen, skriver Dagens Nyheter, DN.

Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral citeras av DN och uppger att det finns få ögonvittnen till explosionen. Det finns enligt DN uppgifter om fordon som lämnat platsen vid tidpunkten för explosionen, men gatorna i det aktuella området är normalt trafikerade dygnet runt.

Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.