Bemannias PR-tvist går vidare

BEMANNIA2013-11-27
Bemanningsföretaget Bemannia håller öppet för att stämma PR-konsulten Paul Ronge för brott mot tystnadsplikten. När Paul Ronge stämde företaget uppdagades planer på en mediekampanj mot fackförbundet Unionen.

Som Publikt avslöjat anlitade Bemannia PR-konsulten Paul Ronge för att få hjälp att bemöta fackförbundet Unionens krav på miljonbelopp för brott mot kollektivavtalet.

När Paul Ronge sedan inte fick betalt för jobbet stämde han Bemannia. I de inlagor han lämnade till domstolen framgick att han tagit fram en kommunikationsplan som innehöll planer på mediekampanj riktad mot Unionen, med tänkta rubriker som ”Bemanning rött skynke för Unionen – nu hotas xxx jobb efter segdragen konflikt”.

Bemannias vd Staffan Bruzelius sade i en kommentar till Publikt att företaget förberedde en stämning mot Paul Ronge, eftersom man ansåg att PR-konsulten brutit mot tystnadsplikten.

Men av en inlaga som Bemannia nu lämnat in till Stockholms tingsrätt framgår att företaget tills vidare stannar vid ett hot. Det kan inte uteslutas att man kommer att tvingas att stämma Paul Ronge på grund av hans ”uppenbart vårdslösa hantering med uppgifter som omfattas av tystnadsplikt”, skriver företaget.

Bemannia står också fast vid att man inte accepterar att betala mer än 52 500 kronor plus moms för det jobb Paul Ronge gjort. Fakturan är på 151 734 kronor plus moms.

Staffan Bruzelius. Foto: Michael Stenberg.
Staffan Bruzelius. Foto: Michael Stenberg.
Paul Ronge.
Bild: Håkan Falk
Paul Ronge.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.