Brevbäring stoppad efter hot

POSTEN2013-05-29
1 300 boende i Flemingsberg söder om Stockholm är sedan några dagar utan brevbäring. Posten vägrar leverera post till ett bostadsområde på Terapivägen sedan flera brevbärare hotats i området.

Upprinnelsen till den indragna brevbäringen är enligt Metro en enskild händelse för flera veckor sedan, då en kvinnlig brevbärare mordhotades efter en kontrovers om en hund. Brevbäraren utsattes också för äggkastning.

”En brevbärare blev trakasserad under en period och det blev väldigt allvarligt. Exakt vad som hände kan jag inte gå in på, men händelsen är polisanmäld”, säger Erik Fogelström vid Posten till tidningen.

För tre veckor sedan stoppades brevbäringen till det aktuella området, och härom dagen drogs samtliga turer in i bostadsområdet på Terapivägen i Flemingsberg. De 1300  boende måste nu ta sig till postterminalen i Huddinge för att hämta sina brev.

”Det är naturligtvis ingen önskvärd situation för oss heller men vi måste kunna garantera våra medarbetares säkerhet. Brevbärarna måste kunna känna sig trygga”, säger Erik Fogelström till Metro.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.