Connex står fast vid avsked

CONNEX2005-10-07
Connex gav inte vika vid gårdagens förhandlingar om klubbordföranden Per Johansson. Han sparkades med omedelbar verkan.

Igår stod flertalet av Stockholms tunnelbanor still i morgonrusningen och på eftermiddagen protesterade Connexanställda utanför företagets kontor där förhandlingar med Seko pågick.

 

Men protesterna hjälpte inte. Klubbordföranden Per Johansson är avstängd från sin arbetsplats från och med idag.

 

De tunnelbaneförare som varit involverade i den vilda strejken riskerar att stämmas inför Arbetsdomstolen. Connex har också förklarat att man särskilt kommer att undersöka om Seko uppmuntrat strejken och därmed brutit mot fredsplikten.

 

Internationella Transportarbetarförbundet krävde igår i ett uttalande att avskedet av Per Johansson tas tillbaka.

 

”De uppgifter som ITF fått klargör att avskedet inte grundas på sakliga skäl utan avspeglar ledningens avsikt att bli av med en facklig representant som agerar inom ramarna för sitt uppdrag för Sekos medlemmar i Connex bästa”, heter det i uttalandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.