Kaos i morgonrusningen

PROTEST2005-10-06

Många Stockholmare fick promenera till jobbet i morse. Orsaken var att tunnelbaneförarna protesterade mot att Connex varslat en klubbordförande för Seko om avsked.

Enligt Sekomagasinet var det bara 25 av 107 tunnelbanetåg som var i gång under morgonrusningen. Även Saltsjöbanan, som drivs av Connex, stod still.

Ersättningsbussar fanns på vissa sträckor, men dessa blev snart fullsatta. Strax efter nio var tunnelbanetrafiken igång som vanligt.

Den varslade klubbordföranden har enligt Connex varit illojal mot företaget. Seko anser att det handlar om att tysta en facklig företrädare som kritiserat säkerheten och arbetsmiljön i tunnelbanan.

Idag klockan 13 00 ska Seko och Connex förhandla om varslet. Förhandlingarna sker i Solna, norr om Stockholm där tunnelbaneförare väntas protestera mot att deras arbetskamrat ska sparkas.

Sekos ordförande Janne Rudén säger till Sekomagasinet att Internationalen för transportarbetarna, ITF, kommer att göra ett uttalande under dagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA