Seko kräver ursäkt av SLs chef

SL2005-10-12
Fackförbundet Seko i Stockholm hävdar i ett öppet brev till Storstockholms Lokaltrafik, SL, att Connex avskedande av fackklubbsordföranden var förankrat hos det landstingsägda trafikbolaget.

Enligt Seko har avskedandet av klubbordföranden föregåtts av flera utspel av SLs vd Lennart Jangälv. Bland annat har Jangälv i en tidningsintervju sagt att den avskedade ordföranden ”ägnat sig åt upprepade, osakliga utspel i en kampanj, tydligen med syfte att misskreditera SL och Connex”.

I sitt öppna brev kräver Seko Stockholm att Connex tar tillbaka avskedandet av klubbordföranden och att SLs vd ber de förtroendevalda om ursäkt.

Enligt Seko Stockholm är det som den avskedade klubbordföranden anklagas för som ”osakliga utspel” bara skarpt formulerad kritik av upplevda brister i Connex hantering av säkerhet och arbetsmiljö, och ingen grund för avskedande eller uppsägning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.