Protest mot avskedad klubbordförande

CONNEX2005-10-03
Beslutet att avskeda en klubbordförande vid Connex är en attack mot hela fackföreningsrörelsen, säger Sekos ordförande Janne Rudén.

Enligt Connex ska klubbordföranden, som arbetar vid tunnelbanan i Stockholm, ha agerat illojalt mot företaget.

 

Men Sekos ordförande Janne Rudén menar att det handlar om att få tyst på facklig kritik om allvarliga arbetsmiljö- och säkerhetsrisker.

 

Seko kommer att bestrida avskedet och kräver att den förtroendevalde får tillbaka sitt jobb.


– Vinner vi inte skickas en signal till alla fackligt aktiva att det är tryggast att blunda för brister i arbetsförhållandena och hålla tyst i media, vilket skulle få allvarliga konsekvenser, säger förbundets avtalssekreterare Sven-Olof Hellman i ett pressmeddelande.


Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.