Det statliga avtalet är undertecknat

AVTAL2007-11-23

På fredagkvällen blev avtalet mellan OFR, där ST ingår, och Arbetsgivarverket klart. STs ordförande Annette Carnhede är nöjd med att medlarna fick tillbaka parterna till förhandlingsbordet.

Medlarna har förmått parterna att fortsätta diskussionerna sinsemellan.

– Det betyder att vi är överens om innehållet i avtalet och inte kan skylla på medlarna. Nu ser jag fram emot att vi kan göra bra avtalsuppgörelser lokalt, säger Annette Carnhede.

Avtalet är treårigt och gäller från 1 oktober 2007 till 30 september 2010. Det garanterar en löneutveckling på 10,2 procent under avtalsperioden.

Även fackförbundet Seko har undertecknat ett avtal och Saco-S har ett avtal sedan tidigare.

Det betyder att det nu finns centrala avtal för hela den statliga sektorn.

Läs mer om innehållet i avtalet mellan Offentliganställdas Förhandlingsråd, OFR, och Arbetsgivarverket i länken till höger.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST Facket
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA