DO stämmer Försäkringskassan

DISKRIMINERING2020-01-07
Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer Försäkringskassan i Arbetsdomstolen, AD, sedan myndigheten avbrutit provanställningen för en man som varit föräldraledig under en del av anställningstiden.

Mannen anställdes våren 2019 av Försäkringskassan för en tillsvidareanställning med en inledande sex månaders provanställning. Redan när anställningen inleddes berättade mannen för sin chef att han tänkt ta ut tio dagars föräldraledighet i samband med att han fru födde deras gemensamma barn, skriver DO i ett pressmeddelande.

Efter barnets födelse behövde mannen ta ut mer än de tio dagarnas föräldraledighet. Det ledde till att han bortsett från ett par dagar i början av juni inte återkom i tjänst under hela sommaren. I början av september gav Försäkringskassan besked om att provanställningen skulle komma att avbrytas med hänvisning till att det inte fanns ett tillräckligt underlag för att bedöma mannens prestationer.

”Rätten att inte missgynnas i samband med barnafödande och föräldraledighet är en viktig princip som det är särskilt angeläget att staten värnar och upprätthåller. Det gäller även i samband med en provanställning”, kommenterar DOs processförare Karin Ernfors i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.