Dömd chef riskerar avsked

MIGRATIONSVERKET2016-09-09

I juni dömdes en chef på Migrationsverket för att ha efterfrågat mediers källor. Nu riskerar chefen även att få sparken. Frågan ska prövas av myndighetens personalansvarsnämnd.

Grundlagens så kallade efterforskningsförbud innebär att det är straffbart för myndighetsföreträdare att försöka ta reda på vem som lämat uppgifter till massmedier.

Efter tingsrättens dom, där chefen dömdes till dagsböter för till brott mot efterförskningsförbudet, har Migrationsverket också gjort en utredning av hans ledarskap.

Enligt regionchefens anmälan till myndighetens ansvarsnämnd har den dömda chefen uppvisat ”bristande chefsförmåga”, inte följt ingångna ramavtal, samt visat dåligt omdöme i hanteringen av personal och ekonomi. Personalansvarsnämnden ska nu avgöra om han ska avskedas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA