Peter Sandwall, Landshövding vid Länsstyrelsen i Kalmar län.
Bild: Länsstyrelsen i Kalmar län
Peter Sandwall, Landshövding vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Elva sägs upp vid Länsstyrelsen i Kalmar län

LÄNSSTYRELSERNA2021-06-17
Elva anställda blir uppsagda vid Länsstyrelsen i Kalmar län, rapporterar SVT. Landshövding Peter Sandwall motiverar uppsägningarna med ekonomiska skäl.

Redan i april varslade Länsstyrelsen i Kalmar län om uppsägning av femton anställda. Nu står det klart att elva personer kommer att sägas upp. Enligt SVT berörs tio enheter direkt av förändringarna, men i princip påverkas alla femton enheter eftersom flera vakanta tjänster inte kommer att återbesättas.

”Vi behöver anpassa verksamheten efter den ekonomiska kostym vi har. Vi har vuxit ganska mycket som myndighet några år, och nu behöver vi ta ett halvt steg tillbaka”, säger landshövding Peter Sandwall till SVT.

Enligt landshövdingen är åtgärderna nödvändiga för att få en stabil ekonomisk grund för framtiden. Enligt årsredovisningen för 2020 gick Länsstyrelsen i Kalmar län med ett underskott på 6,3 miljoner kronor, vilket enligt myndigheten beror på stigande utgifter för personalens löner samt uteblivna intäkter och ökade kostnader till följd av coronapandemin.

”Det är en svår ekonomisk styrning. Men visst. Uppföljningen borde ha varit bättre. Och framför allt borde vi sett det här lite tidigare”, säger Peter Sandwall till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.