Peter Sandwall, Landshövding vid Länsstyrelsen i Kalmar län.
Bild: Länsstyrelsen i Kalmar län
Peter Sandwall, Landshövding vid Länsstyrelsen i Kalmar län.

Elva sägs upp vid Länsstyrelsen i Kalmar län

LÄNSSTYRELSERNA2021-06-17

Elva anställda blir uppsagda vid Länsstyrelsen i Kalmar län, rapporterar SVT. Landshövding Peter Sandwall motiverar uppsägningarna med ekonomiska skäl.

Redan i april varslade Länsstyrelsen i Kalmar län om uppsägning av femton anställda. Nu står det klart att elva personer kommer att sägas upp. Enligt SVT berörs tio enheter direkt av förändringarna, men i princip påverkas alla femton enheter eftersom flera vakanta tjänster inte kommer att återbesättas.

”Vi behöver anpassa verksamheten efter den ekonomiska kostym vi har. Vi har vuxit ganska mycket som myndighet några år, och nu behöver vi ta ett halvt steg tillbaka”, säger landshövding Peter Sandwall till SVT.

Enligt landshövdingen är åtgärderna nödvändiga för att få en stabil ekonomisk grund för framtiden. Enligt årsredovisningen för 2020 gick Länsstyrelsen i Kalmar län med ett underskott på 6,3 miljoner kronor, vilket enligt myndigheten beror på stigande utgifter för personalens löner samt uteblivna intäkter och ökade kostnader till följd av coronapandemin.

”Det är en svår ekonomisk styrning. Men visst. Uppföljningen borde ha varit bättre. Och framför allt borde vi sett det här lite tidigare”, säger Peter Sandwall till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA