Ersättningskrav på SJ ökar kraftigt

SPÅRTRAFIKEN2018-11-05

Antalet ersättningskrav på SJ från resenärerna fördubblades under tredje kvartalet jämfört med förra året, uppger SVT. Totalt har SJ fått in 309 000 krav på ersättning i år. Det är 100 000 fler än hela förra året.

Om tåget blir minst 20 minuter försenat kan resenären begära ekonomisk ersättning av SJ. Fram till och med oktober hade SJ fått in 309 000 ansökningar, uppger SVT. Under hela 2017 fick bolaget in 209 000 krav på ersättning. Under det senaste kvartalet kom det in 99 000 ansökningar, jämfört med 46 000 motsvarande period i fjol.

SJ förklarar det växande antalet förseningar med alla banarbeten som skett under sommaren. Bland annat den så kallade ”getingmidjan” i Stockholm reparerats och banarbeten genomförts utmed västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg.

”Bränder och solkurvor har skapat problem i trafiken. Men för oss är det viktigt att poängtera att vi vill att våra resenärer ansöker om förseningsersättning”, påpekar presskommunikatören Carl-Johan Linde till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.