Explosion utanför rättscentrum

RÄTTSVÄSENDET2014-02-03
Under natten till måndagen exploderade något som kan vara en bomb utanför tingsrättens säkerhetssal vid Rättscentrum i Malmö. Detonationen krossade ytterrutan på ett fönster och orsakade skador på fasaden.

Enligt Malmöpolisens presstjänst var det strax efter klockan tre på morgonen som explosionen skedde utanför ingången till tingsrättens säkerhetssal. Polisen vill ännu inte bekräfta att det var en bomb.

I Rättscentrum har Polisen, Sveriges Domstolar och Åklagarmyndigheten sina lokaler. Enligt presstjänsten har de anställda kunnat arbeta som vanligt under dagen. De har fått information om det som hänt, och säkerheten är enligt presstjänsten alltid hög. På natten är Rättscentrum stängt.

Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen, säger till Svenska Dagbladet att det inte fanns några konkreta hot mot Rättscentrum.  Men, säger han till tidningen, Polisen arbetar mot kriminella miljöer och grov organiserad brottslighet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.