Oro på tingsrätten efter explosion

DOMSTOL2014-12-03

”Jag är inte så rädd av mig, men man börjar ju tänka mer i vissa situationer”, säger Annika Wikstrand, arbetsplatsombud för ST på Malmö tingsrätt efter explosionen vid Malmö rättscentrum tidigare i veckan.

Annika Wikstrand är ett av STs tre arbetsplatsombud på Malmö tingsrätt. Hon säger att de flesta anställda tycker att situationen är obehaglig.

Explosionen, som är den andra som drabbar rättscentrum i år, ägde rum vid ingången till tingsrättens säkerhets- och häktningssalar. De ligger på en kvarts promenadavstånd från tingsrättens andra lokaler.

− Vi hade nog tyckt att det var värre om det var exakt vid vårt hus. Det står dock Malmö tingsrätt tydligt och klart utanför salarna, säger Annika Wikstrand.

Hon är nöjd med den information och de åtgärder som arbetsgivaren vidtar. De anställda talar med varandra om händelserna och de har fått redogörelser från säkerhetschefen och lagmannen. Av säkerhetsskäl lämnas inga detaljer ut vare sig kring brottsutredningen eller kring vilka eventuella åtgärder som vidtas med anledning av bomben.

− Jag är inte så rädd av mig, men man börjar ju tänka lite mer i vissa situationer, säger Annika Wikstrand. 

Salarna är intakta, men går inte att använda eftersom den entré som allmänheten använder totalförstördes av bomben. Förhandlingarna är därför inställda åtminstone denna vecka och nästa, kanske ännu längre.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.