Oro på tingsrätten efter explosion

DOMSTOL2014-12-03
”Jag är inte så rädd av mig, men man börjar ju tänka mer i vissa situationer”, säger Annika Wikstrand, arbetsplatsombud för ST på Malmö tingsrätt efter explosionen vid Malmö rättscentrum tidigare i veckan.

Annika Wikstrand är ett av STs tre arbetsplatsombud på Malmö tingsrätt. Hon säger att de flesta anställda tycker att situationen är obehaglig.

Explosionen, som är den andra som drabbar rättscentrum i år, ägde rum vid ingången till tingsrättens säkerhets- och häktningssalar. De ligger på en kvarts promenadavstånd från tingsrättens andra lokaler.

− Vi hade nog tyckt att det var värre om det var exakt vid vårt hus. Det står dock Malmö tingsrätt tydligt och klart utanför salarna, säger Annika Wikstrand.

Hon är nöjd med den information och de åtgärder som arbetsgivaren vidtar. De anställda talar med varandra om händelserna och de har fått redogörelser från säkerhetschefen och lagmannen. Av säkerhetsskäl lämnas inga detaljer ut vare sig kring brottsutredningen eller kring vilka eventuella åtgärder som vidtas med anledning av bomben.

− Jag är inte så rädd av mig, men man börjar ju tänka lite mer i vissa situationer, säger Annika Wikstrand.  

Salarna är intakta, men går inte att använda eftersom  den entré som allmänheten använder totalförstördes av bomben. Förhandlingarna är därför inställda åtminstone denna vecka och nästa, kanske ännu längre.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.