Explosion vid Rättscentrum i Malmö

RÄTTSVÄSENDE2014-12-01
I går kväll vid 23.20 exploderade en bomb utanför entrén till Rättscentrum i Malmö. Den kraftfulla explosionen sprängde fönster och skadade både fasader och dörrar.

Vid Rättscentrums lokaler i Malmö finns tingsrätt, åklagarkammare och polis. Detonationen orsakade stora materiella skador. Förutom att fönster och fasad skadades orsakade bomben en tryckvåg som var så stark att också rutor i närliggande fastigheter krossades.

Det finns flera vittnen till händelsen och enligt Dagens Nyheter har de sett två personer springa från platsen. Polisen knackar dörr för att samla in fler uppgifter om händelsen.

I februari i år skedde en liknande explosion utanför Rättscentrum vid ingången till tingsrättens säkerhetssal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsendet
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.