Det var glest mellan riksdagsledamöterna i debatten om #metoo. Arton ledamöter deltog, varav tre var män, skriver Dagens nyheter. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bild: Mostphotos/Michael Erhardsson
Det var glest mellan riksdagsledamöterna i debatten om #metoo. Arton ledamöter deltog, varav tre var män, skriver Dagens nyheter. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Få deltog i debatt om #metoo i riksdagen

#METOO2017-12-11
Bara arton riksdagsledamöter deltog när riksdagen debatterade metoo-rörelsen. Av de närvarande var tre män, skriver Dagens Nyheter.

På begäran av Vänsterpartiet debatterade riksdagen i dag #metoo och de tusentals tusentals vittnesmål om sexuella trakasserier som kommit från kvinnor i olika branscher. Men bara arton riksdagsledamöter deltog i debatten, varav den ena var jämställdhetsminister Åsa Regnér, S.

Bland de närvarande var enigheten stor om metoo-rörelsens betydelse, men enligt Dagens Nyheter skilde sig förslagen på åtgärder.

Exempelvis ansåg Rossana Dinamarca, V, att osäkra anställningar ligger bakom utsattheten i arbetslivet och att något måste göras åt dessa, medan Jessica Polfjärd, M, ville se skärpta straff för våldtäkt.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér berättade om vad regeringen vidtagit för åtgärder, bland annat att man arbetar med en ny lag om samtycke för sex och att man lagt fram ett nationellt program för att motverka mäns våld mot kvinnor.

Enligt Dagens Nyheter lovade Åsa Regnér att den nya Jämställdhetsmyndigheten kommer att få i uppdrag att samla in vittnesmålen från metoo-kampanjerna för att se om de kan användas som utgångspunkt för nya förslag på jämställdhetsområdet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Jämställdhet
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.