Färre jobb när myndigheter flyttar

FLYTTEN2006-08-15

Både Folkhälsoinstitutet och Konsumentverket anställer färre medarbetare än utlovat efter utlokaliseringen. Östersund och Karlstad ”förlorar” 30 utlovade jobb vardera.

Tanken bakom utlokaliseringen av myndigheter var att kompensera för de jobb som gått förlorade i samband med Försvarets nerdragningar. Nu visar det sig att myndigheterna inte lever upp till regeringens löften.

Konsumentverket skulle flytta 150 tjänster till Karlstad. I praktiken blir det bara 120, enligt Sveriges Radios Ekoredaktion.

Statens folkhälsoinstitut (FHI) kommer bara att tillsätta 120 av de totalt 150 tjänster som har utlovats i Östersund. En orsak är de stora flyttkostnaderna, säger Ulla Marklund, samordningschef på FHI. Om staten inte skjuter till extra pengar blir det tufft att klara rekryteringen längre fram, förklarar hon.

Fackförbundet ST har varnat för att flyttkostnaderna kommer tvinga myndigheterna att dra ned på personal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA