Fler med korta anställningar

ARBETSMARKNAD2014-01-27
I december förra året ökade antalet personer med visstidsanställning för fjärde månaden i rad enligt SCBs arbetskraftsundersökning. ”Det där beror på konjunkturen”, säger Almegas vd Jonas Milton till Lag&Avtal.

Antalet personer med tidsbegränsade anställningar var 680 000 i december i fjol, en ökning med 44 000, enligt SCBs årliga arbetskraftsundersökning.

Almegas vd Jonas Milton säger till Lag&Avtal att det beror på läget i konjunkturen.

”I goda tider är det lite färre och i dåliga tider fler”, förklarar han för tidningen.

Enligt SCBs undersökning var andelen fast anställda 3 489 000 i december. Samma månad var 380 000 personer, eller 7,5 procent, i åldrarna 15-74 år arbetslösa.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.