Fler visstidsanställda i staten

ARBETSRÄTT2016-09-28

Andelen tidsbegränsat anställda på svensk arbetsmarknad är betydligt högre nu än för ett par decennier sedan. Dessutom är den högre i statlig sektor än bland privatanställda. Det framgår av aktuell statistik.

Det är LO och Svenskt Näringsliv som gemensamt har gjort en studie av användandet av tidsbegränsade anställningar på svensk arbetsmarknad. Rapporten redovisar statistiskt underlag från Statistiska Centralbyrån, SCB, och intervjuer med företagare och fackliga representanter.

Antalet tidsbegränsat anställda har ökat från cirka 470 000 år 1987 till 693 000 år 2014. Samtidigt ökade antalet sysselsatta med 200 000 personer. Sett som andel av alla anställda har andelen med tidsbegränsade anställningar ökat från 12 till 17 procent under samma period. Ökningen skedde i huvudsak under senare delen av 1990-talet. Sedan 2000 har andelen pendlat mellan 15 och 17 procent.

Studien konstaterar att visstidsanställning är vanligare bland arbetare än bland tjänstemän. År 2014 var andelen visstidsanställda bland arbetare 20 procent och bland tjänstemän 12 procent.

Andelen tidsbegränsat anställda är högre i den kommunala och statliga sektorn än i den privata. Tidsbegränsade anställningar är också vanligare bland kvinnor än bland män. År 2014 hade 19 procent av de anställda kvinnorna och 15 procent av männen en tidsbegränsad anställning.

Ungefär tre av tio tidsbegränsat anställda i åldrarna 16-64 år föredrar enligt rapporten att vara tidsbegränsat anställda, medan sju av tio skulle föredra en tillsvidareanställning.​

Enligt rapporten är arbetsgivare och fack överens om att det finns behov av tidsbegränsade anställningar. Det finns också en samsyn kring hur möjligheten att ha visstidsanställda medarbetare utnyttjas. Däremot är parterna inte överens om hur stort behovet är av visstidsanställningar och hur det behovet bör täckas.

I intervjuerna framförde flera fackliga företrädare att en del tidsbegränsat anställda känner oro för att ställa krav på sin arbetsgivare när det gäller arbetsrätten.

Från arbetsgivarsidan framfördes att de visstidsanställda är en viktig kompetensresurs och att verksamheterna är beroende av deras arbetsinsatser. De arbetsgivare som intervjuats för rapporten företräder den privata sektorn.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA