Flygplatschefen avgick

MIDLANDA2005-12-08

Flygplatschefen vid Midlanda flygplats, Birgitta Uppling, har sagt upp sig.
– Nu ser vi framtiden an med tillförsikt, säger STs klubbordförande Lennart Dahlin.

I förra numret av ST Press (se länk uppe till höger) beskrev vi hur förtroendevalda på Midlanda kände sig kränkta av ledningen.

Bland annat hade ST-ombudet Lennart Dahlin anklagats för illojalitet av sin chef Birgitta Uppling. Uppföljningar gjordes i lokaltidningarna.

Den 6 december meddelade Birgitta Uppling att hon lämnar sin anställning.

I ett pressmeddelande skriver hon att hon uppfattat de anställdas förändringsvilja som låg, att samarbetet varit bra under hösten, men att hon efter artiklar i media inte längre ser att det finns förutsättningar för något samarbete.

– Det stämmer inte att personalen är obenägen till förändringar. I övrigt vill jag inte kommentera hennes skäl, säger Lennart Dahlin.

Birgitta Uppling efterträds av Bengt-Ove Lindgren som är chef för flygplatsen i Örnsköldsvik. Han ska nu dela sin tid mellan de båda flygplatserna.

– Nu lägger vi alla gamla tråkigheter bakom oss och går vidare, säger Lennart Dahlin. Jag känner stort förtroende för Bengt-Ove Lindgren som jag tidigare jobbat fackligt tillsammans med.

– Nu lägger vi alla gamla tråkigheter bakom oss och går vidare, säger Lennart Dahlin. <BR>Foto: Ralf Bergman
– Nu lägger vi alla gamla tråkigheter bakom oss och går vidare, säger Lennart Dahlin. <BR>Foto: Ralf Bergman

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA