Flytten av Sida dröjer

SIDA2018-10-22
I januari beslutade regeringen att Sida med 500 anställda ska flytta från Stockholms innerstad till Botkyrka söder om Stockholm. Men flytten kommer att dröja till 2022, enligt webbtidningen Altinget. Först ska det byggas en ny lokal på 10 000 kvadratmeter.

Vid en presskonferens 22 januari meddelade civilminister Ardalan Shekarabi att Sida ska flytta till Botkyrka. Flytten är ett led i regeringens ambition att flytta ut statliga jobb från storstäderna, även om Botkyrka ligger på 40 minuters pendlingsavstånd från Stockholms innerstad.

Någon exakt tidpunkt för flytten angavs inte i regeringens beslut, men nu uppger Altinget att flytten kommer att dröja flera år.

Orsaken är dels att hyresavtalet på Valhallavägen löper ut först i juli 2022 dels att det behöver byggas en ny lokal i Botkyrka som kan inhysa 500 personer. Någon sådan byggnad finns inte ännu, säger Annika Malmer på Sidas internkommunikation till Altinget.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.