Flyttkarusell på Transportstyrelsen

TRANSPORTSTYRELSEN2012-10-25

Transportstyrelsen lägger ned sina kontor i Kalmar, Ånge och Kristianstad. Dessutom flyttas en del verksamheter från en ort till en annan.

Transportstyrelsen har huvuddelen av sin verksamhet i Norrköping, Örebro och Borlänge. Men det finns också kontor på andra orter.

Nu har myndigheten sett över sina lokaliseringsorter och kommit fram till att man ska lägga ned kontoren i Kalmar, Ånge och Kristianstad och flytta en del verksamheter från en ort till en annan. Det framgår av en intern rapport.

Om förändringarna skulle genomföras i dagsläget skulle 58 personer beröras, enligt rapporten. Men eftersom tidsplanen är på flera år kommer några personer hinna gå i pension, menar man. Alla anställda kommer att erbjudas att följa med till den nya orten.

Annette Asplund, ordförande för ST inom Transportstyrelsen, har påtalat riskerna med att lägga ned eller flytta verksamhet.

− Det tar tid att rekrytera men det tar också tid innan man har byggt upp kompetensen igen om man förlorar någon. I vissa fall är det många års erfarenhet som går förlorad, säger hon.

Samtidigt har hon viss förståelse för arbetsgivarens argument.

− Det är svårt att argumentera mot att man vill förbättra ledarskapet genom att chef och medarbetare finns på samma ort. Men för enskilda är det naturligtvis oerhört jobbigt, säger Annette Asplund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA