Fortsatta neddragningar i Migrationsverket

MIGRATIONSVERKET2018-04-23
Migrationsverket kommer under året att stänga ytterligare sju mottagningskontor för asylsökande. Det är ännu inte klart hur omfattande uppsägningarna blir.

Hittills under 2018 har Migrationsverket stängt kontor i Helsingborg, Vilhelmina och Söderhamn. Fram till årsskiftet kommer ytterligare sju kontor att avvecklas: Falkenberg, Pajala, Strömsund, Sveg, Märsta, Gällivare och Gävle. Merparten läggs ned de närmaste månaderna.

Dessutom lämnar Migrationsverket kontoren i Solna och Hallonbergen, som flyttas till kontoret i Sundbybergs centrum.

Enligt myndighetens presstjänst är det oklart hur många som kommer att sägas upp, då ett antal anställda kan komma att omplaceras.

Orsaken till neddragningarna är, liksom vid tidigare stängningar, att färre asylsökande kommer till Sverige och att behovet av boenden och mottagningsverksamhet minskat.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.