Migrationsverket varslar drygt 300 i Stockholm

MIGRATIONSVERKET2018-01-25
Migrationsverket i region Stockholm varslar om uppsägning av 322 medarbetare för arbetsbrist, skriver Dagens Industri. Varslet sker på grund av en fortsatt anpassning till minskade anslag till myndigheten.

Vid årsskiftet hade myndigheten ungefär 1 140 fast anställda i region Stockholm. Onsdagens varsel omfattar 322 personer och kommer nu att följas av förhandlingar om hur många och vilka som berörs.

”Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga, eftersom siffran kan ändras, exempelvis när medarbetare hittar andra jobb”, konstaterar regionchefen Magnus Rodin.

Varslet berör bara regionens tillsvidareanställda i Stockholms län, eftersom de visstidsanställda redan informerats om att deras anställningar inte kommer att förlängas. Verksamheten i Gotlands län påverkas inte, skriver Dagens Industri.

”Varslet sker mot bakgrund av att vi behöver anpassa regionens kostym utifrån de förutsättningar som råder där fortsatt få människor söker asyl och myndighetens budget minskar kraftigt”, kommenterar Magnus Rodin enligt tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.