Migrationsverket varslar 361 i region syd

MIGRATIONSVERKET2018-01-16

Migrationsverket varslar 361 anställda om uppsägning. Den här gången är det medarbetare i region syd, i Skåne, Kronobergs och Blekinge län, som berörs av varslet, uppger SVT.

Migrationsverkets varsel omfattar enligt SVT 324 medarbetare i Skåne, varav 300 i Malmö, 17 i Helsingborg samt 7 i Kristianstad, 30 medarbetare i Växjö i Kronobergs län och 7 anställda i Karlskrona i Blekinge.

”Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga eftersom antalet kan justeras genom omplaceringar, naturlig avgång eller nya förutsättningar som påverkar verksamheten”, kommenterar myndighetens regionchef Åsa Lindberg i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Migrationsverket nu varslar anställda också i region syd är det kraftigt minskade antalet nyanlända asylsökande, och att färre väntar på besked om uppehållstillstånd. Myndigheten har också fått kraftigt sänkta anslag i budgeten för 2018. 

Nu kommer förhandlingarna om övertalighet att inledas mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisationer i region syd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA