Migrationsverket ska bli effektivare

MIGRATIONSVERKET2017-12-22
Regeringen kräver att Migrationsverket ska bli effektivare under 2018. Enligt myndighetens regleringsbrev ska handläggningen för asylansökningar och ansökningar om uppehållstillstånd förkortas.

I regleringsbrevet för Migrationsverket för 2018 kräver regeringen en fortsatt effektivisering och omställning.

”Migrationsverket står inför en omställningsprocess under år 2018. Samtidigt ska handläggningen av asyl- och uppehållstillståndsansökningar effektiviseras så att vistelsetiderna i mottagningssystemet blir så korta som möjligt. Något jag har stor förhoppning om att myndigheten kommer att lyckas med”, kommenterar migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon, S, i ett pressmeddelande.

Migrationsverkets handläggning ska både förkortas och bli mer kostnadseffektiv. Det ska bland annat ske genom införande av ett digitaliserat och automatiserat handläggningsstöd. Regeringen betonar också vikten av ett fördjupat barnrättsperspektiv och att Migrationsverket ska föra en nära dialog med kommunerna om anvisning och mottagande av nyanlända för bosättning. Migrationsverket ska under 2018 också öka antalet förvarsplatser.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.