Regeringen har beslutat om  fyra nya servicekontor, meddelade civilminister Ardalan Shekarabi, S.
Bild: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Regeringen har beslutat om fyra nya servicekontor, meddelade civilminister Ardalan Shekarabi, S.

Fyra nya servicekontor i glesbygd

STATSFÖRVALTNING2019-09-10
Det blir fyra nya servicekontor i Västerbotten, Dalarna och Värmland, meddelade statsminister Stefan Löfven, S, i sin regeringsförklaring. Kontoren placeras i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele.

På dagens riksmöte meddelade statsminister Stefan Löfven, S, att Storuman och Åsele i Västerbotten får varsitt nytt servicekontor. Även Torsby i Värmland och Vansbro i Dalarna får nya kontor. 

De fyra kontoren, som tillhandahåller service från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket, ska öppna nästa år, förtydligar civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett inlägg på Facebook.

”Trots en ökad digitalisering inom myndigheterna är det viktigt att lokal service finns tillgänglig för de som har svårigheter att ta del av de digitala tjänsterna”, skriver Ardalan Shekarabi.

I samma inlägg påpekar han även att Arbetsförmedlingen kommer att erbjuda vissa tjänster som ryms inom de nya servicekontoren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.