Regeringen har beslutat om  fyra nya servicekontor, meddelade civilminister Ardalan Shekarabi, S.
Bild: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Regeringen har beslutat om fyra nya servicekontor, meddelade civilminister Ardalan Shekarabi, S.

Fyra nya servicekontor i glesbygd

STATSFÖRVALTNING2019-09-10

Det blir fyra nya servicekontor i Västerbotten, Dalarna och Värmland, meddelade statsminister Stefan Löfven, S, i sin regeringsförklaring. Kontoren placeras i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele.

På dagens riksmöte meddelade statsminister Stefan Löfven, S, att Storuman och Åsele i Västerbotten får varsitt nytt servicekontor. Även Torsby i Värmland och Vansbro i Dalarna får nya kontor.

De fyra kontoren, som tillhandahåller service från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket, ska öppna nästa år, förtydligar civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett inlägg på Facebook.

”Trots en ökad digitalisering inom myndigheterna är det viktigt att lokal service finns tillgänglig för de som har svårigheter att ta del av de digitala tjänsterna”, skriver Ardalan Shekarabi.

I samma inlägg påpekar han även att Arbetsförmedlingen kommer att erbjuda vissa tjänster som ryms inom de nya servicekontoren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA